"Tiukat ottelut kasvattavat eniten"

19.7.2024

Vaasan Mailan ja Vähänkyrön Viestin yhteisjoukkue VäVi Hakomäki ehti hitsautua tiukasti yhteen Oulun Suurleirin aikana. Joukkue nappasi pelisarjasta 11. sijan.

 

"Vävi Hakomäen kokoonpanossa oli tapahtunut muutoksia aluesarjan peleihin ja Etenee -leirin peleihin verrattuna ja Laihian D-pojista saimme kaksi reipasta nuorta peluria mukaan leirille. Oli hieno nähdä, kuinka pojat ottivat Rasmuksen ja Jimin joukkueeseen mukaan. Leirin aikana ei olisi ulkopuolinen osannut sanoa, ketkä kaksi ovat tällä viikolla liittyneet mukaan. 

Vili ja minä emme olleet ehtineet pelata montaa peliä poikien kanssa ja kaiken lisäksi oli tiedossa, että perjantaina lähdemme Vilin kanssa pois omien peliemme takia. Tilalle tulisivat Eetu ja Jesse. Asiaa ei missään nimessä koettu uhkana tai ongelmana vaan mahdollisuutena rakentaa hieno nousujohteinen viikko poikien kanssa - ja siinä myös onnistuttiin. 

Vastustajista ei ollut ennakkoon juurikaan tietoa, sillä monella joukkueella, kuten meilläkin, on aluesarjassa ollut lainapelaajia ja kokoonpanot vaihdelleet. Etenee -leirillä kuitenkin jo nähtiin, että lähtökohtaisesti pystytään voittamaan sarjan kaikki joukkueet ja samalla asenteella lähdimme Suurleirin peleihin.

Isona teemana pidettiin kaaripeliä ja peli-ilmettä. Näillä asioilla ei varsinaisesti pesispelejä voiteta, mutta jos nämä ovat heikolla tasolla, pelin häviää helposti. 
 

Leirillä keskityttiin kaaripeliin. Kuva: Maria Männistö

Takamatkalta ohi lohkon toiseksi


Alkulohkossa pelasimme Helsingin PunaMustia, Turku Pesistä, Keravan Pesistä ja Manse PP:tä vastaan. Hävisimme ainoastaan Turulle tiukasti yhdellä juoksulla. Turkua vastaan tappio tuli maanantai-iltana ja seuraava peli oli Keravaa vastaan tiistaina  klo 8.00. Tiedossa oli, että todennäköisesti tarvitsemme voiton, että pääsemme pelaamaan sijoista 1-16. 

Pojat nousivat hienosti 1-5 tappioasemasta 7-6 voittoon ja iltapäivällä Mansea vastaan noustiin 2-7 tappioasemasta peräti 20-7 voittoon. Näiden voittojen siivittämänä sijoituimme alkulohkossa toiseksi ja pääsimme pelaamaan sijoista 1-16. Neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta pääsisi taas jatkoon ja pelaamaan sijoista 1-8. 

Jälleen olimme samassa tilanteessa, että vastustajista ei ollut mitään tietoa. Tiesimme, että kaikki on itsestä kiinni. Jatkolohko alkoi mahtavasti selkeällä voitolla Sotkamosta. Kaksi seuraavaa peliä olivat tiukkoja taisteluita, jotka ratkesivat molemmat viimeisessä sisävuorossa. Harmillisesti molemmat päättyivät vastustajan voittoon ja VäVi Hakomäen tie vei taistelemaan sijoista 9-16.
 

Kuvassa takarivissä vasemmalta pelinjohtaja Jesse Nevala, Oskari Mäki, Elmeri Tuominen, Anton Niemistö, Leo Männistö, Enar Myntti, Rasmus Pihlajamaa ja pelinjohtaja Eetu Keskinen. Eturivissä vasemmalta Konsta Niemi, Daniel Lydman, Vilho Vimpari ja Jimi Aalto. Edessä pötköttää Juuso Marttila. Kuvasta puuttuvat Juuso Lustila sekä alkuviikon pelinjohtajat Niki Taijala ja Vili Siltala. Kuva: Maria Männistö

Ratkaisu 5. vuoroparista
 

Tässä vaiheessa pelinjohto siirtyi Eetulle ja Jesselle, ja pojat joutuivat heti "syvään päähän". Edessä oli kolmen pelin päivä, joka meni todella hienosti. Jälleen pojat pääsivät pelaamaan hienoja tiukkoja pelejä, sillä kaikki kolme peliä ratkesi jälleen viimetinkaan: kaksi hienoa voittoa ja yksi tappio. 

Jatkolohkon harmillisista tappioista huolimatta pojat käänsivät hyvällä ilmeellä kaksi tiukkaa peliä voitoksi. Toinen näistä oli Koskenkorvaa vastaan, jolle alueleirillä ja -sarjassa oli koettu tiukat tappiot. Tämä tarkoitti, että lauantaina viimeinen peli oli sijoista 11-12 Puijon Pesistä vastaan, jolle koettiin jatkolohkossa tiukka tappio. Peli oli neljän vuoroparin jälkeen tasan, joten ratkaisua haettiin viidennestä vuoroparista. Pojat ottivat hienon revanssin ja nappasivat pelisarjan 11. sijan.

Pojat pelasivat leirillä 11 peliä, joista peräti seitsemän päättyi yhden tai kahden juoksun erolla. Nämä tiukat pelit olivat ehdottomasti leirin parasta antia ja koko valmennusnelikko on todella ylpeä siitä, miten pojat elivät näissä tiukoissa peleissä mukana. Juuri nämä tiukat ottelut kasvattavat eniten, tuli sitten voitto tai tappio. Lisäksi pojat kasvoivat henkisesti useamman sentin leirin aikana, sillä kolmen tiukan peräkkäisen tappion jälkeen, pojat päättivät leirin kolmeen perättäiseen tiukkaan voittoon. 

Viikko otti paljon, mutta myös antoi paljon enemmän, mitä osasin alunperin ajatella. Henkilökohtaisesti leiriviikko oli ehdottomasti kesän parhaita.

Kiitos kaikille, ketkä auttoivat ja olivat mukana viikon aikana!"

-Niki